جهت ایجاد شبکه شمیم مراحل زیر طی میشود:
1. بررسی مشکلات موجود در برداشت و جانمایی امالک و یافتن این حقیقت که حجم زیادی از مشکلات ناشی از برداشت مختصات مطلق املاک می باشد
2.جستجو بین راه کارهای تعیین شده و انتخاب شبکه ایستگاه دایمی و استفاده ازتصحیحات NRTK به عنوان بهترین راه کار حل این مشکل
3.بررسی شبکه های محلی (مانند هشتگرد) و کشوری موجود و تشخیص اینکه شبکه کاملی که برآورد کننده تمامی نیاز های ما باشد در دسترس نیست.
4.توجه به تمامی نرم افزار های ارایه دهنده تصحیحات شبکه و انتخاب دو نرم افزار Spider Leica و GNsmart++ Geo به عنوان بهترین نرم افزار ها از نظر کیفیت، قدرت، مدیریت کاربران، ابزار های کنترل کیفیت و QC و خدمات.
5.کار کردن با نرم افزار Spider Leica به دلیل یکسان بودن نرم افزار و سخت افزار، داشتن سابقه خدمات در ایران و نمایندگی قدیمی و معتبر.
6.بررسی 001 واحد ثبتی برای نصب ایستگاه ها، و جمع آوری اطلاعات آنها اعم از مختصات، استیجاری یا ملکی بودن، عکس و شرح از واحد و تهیه نرم افزارReview Site و یک پایگاه داده به منظور جمع آوری این اطلاعات
7.تعیین نمودن گروهی از کارشناسان در اداره کل کاداستر در راستای پیگیری ورود اطلاعات واحد های ثبتی و بررسی هر واحد.
8.تهیه نمودن دستگاه های رفرانس، برنامه ریزی با هدف نصب پایه و نصب دستگاه.
9.نصب 000 ایستگاه رفرانس
10.توجه و بکارگیری بازدید های میدانی جهت کنترل کیفی نصب ایستگاه ها
11.بررسی برخی از ایستگاه ها و برنامه ریزی جهت نصب دکل جهت استفاده حداکثری از ایستگاه.
12.پوشش تمامی کشور با سامانه شمیم به استثنای استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، و نیمه جنوبی خراسان رضوی
13.محاسبه مختصات ایستگاه ها به شکل کشوری و جهانی
14.برنامه ریزی در راستای خرید نرم افزار ها و سخت افزار های پیش نیاز نصب اعم از ویندوز 2012 Server و سرور های سخت افزاری که به آن نیاز است.
15.نصب نرم افزار ها بر روی سرور ها و انجام تنظیمات لازم
16.انجام هماهنگی های الزامی با IT سازمان با هدف متصل شدن ایستگاه های به سرور Spider.
17.ایجاد دو گروه از کارشناسان در اداره کل کاداستر جهت پایش دایمی شبکه به دو جهت ارتباطی و کیفیتی.
18.بررسی دستگاه های Rover با در نظر گرفتن مبانی مختلف اعم از سابقه دستگاه و شرکت تولید کننده، خدمات پس از فروش، دقت و صحت و سهولت و کیفیت دستگاه و کنترلر و غیره و انجام تست های میدانی همزمان و غیر همزمان دستگاه ها، جهت خرید دستگاه های Rover
19.تهیه مستندات فنی مناقصه و خرید دستگاه های Rover
20.بکارگیری برنامه راهبردی با هدف تحویل، توزیع، آموزش و تهیه مستندات و فیلم های آموزشی برای همکاران
21.ایجاد دستورالعمل های جهت ثبت نام کاربران هشتگرد در سامانه شمیم و دسته بندی استانی کاربران و تعیین مدیر استانی جهت مدیریت توزیع شده کاربران.
22.ثبت نام بیش از 811 کاربر در سامانه و مدیریت آنها به شکل گسترده
23.پاسخ دادن به نیازها و مشکالت کاربران کشوری علی الخصوص هشتگرد
24.شکل گیری جداول جدید و نرم افزاراختصاصی با هدف ورود برداشت های انجام شده در سیستم شمیم و اتصال آن به نظام جامع کاداستر و الزام همکاران به استفاده از سیستم و جلوگیری از ورود قطعات برداشت شده خارج از سیستم شمیم و رسد هفتگی و ماهانه در مقیاس، واحد ثبتی و استانی.
.25آموزش و هماهنگی جهت نصب نرم افزار ورود اطلاعات در واحد های ثبتی و رفع اشکال همکاران.
26. برداشت بیش از 01 هزار مورد نقشه برداری در کشور با استفاده ازسامانه شمیم
27. برداشت 25111 قطعه ملکی با استفاده از نقشه برداران درون سازمانی در سامانه شمیم
28. تثبیت 08111 قطعه ملکی در سامانه شمیم
شبکه مدیریت یکپارچه مالکیتها، با هدف سهولت در برداشت نقشه برداران و کنترل صحت برداشت و تطبیق بر شبکه نقشه و دیتا و مختصات موجود توسط کارشناسان رسمی دادگستری نقشه برداری پیش بینی گردیده.
در راستای کنترل صحت انجام امور برداشت مالکین در شهرستان هشتگرد میتوانند گواهی مرتبط را از کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری مطالبه نموده و یا تعیه نقشه را در شبکه شمیم یا شبکه مدیریت یکپارچه مالکیتها درخواست کنند.
راهنمای ثبت نام در سامانه شمیم مرجع تخصصی نقشه برداری هشتگرد
کاربرد سامانه شمیم برای همه افرادی در هشتگرد است که با حدود ملکی و ثبت اسناد ارتباط مستقیمی دارند که برای راهنمای استفاده از سامانه شمیم بهترین روش این است که به مراجع تخصصی نقشه برداری مراجعه کنند تا به راحتی به پاسخ سوالات مدنظرخود دست یابند.
با همکاری جمعی از مهندسین متبحر در رشته نقشه برداری و کارشناسان رسمی در کنار یکدیگر این مرجع تخصصی در زمینه ثبت اسناد و مشخص کردن حدود املاک هشتگرد در حال فعالیت می باشد.
هدف اصلی سامانه شمیم این است که با دریافت هزینه مقرون به صرفه برای تعیین نمودن حدود ملکی و جلوگیری از اختلافات ملکی هشتگرد در سندهای قدیمی با سرعت بالا می باشد.
ایستگاه های سامانه شمیم هشتگرد:
لازمه طراحی سامانه شمیم که یک گام بزرگ در راستای تهیه نقشه های ارتفاعی و مسطحاتی است، وجود چندین ایستگاه مختلف است که با کمک و همکاری همه آنها کارهای نقشه برداری و سندهای صادره با سرعت و دقت بالا انجام گیرد.
ایستگاه های سامانه شمیم در چندین بخش مختلف در حال فعالیت هستند که کمک و همکاری هر کدام از این ایستگاه ها سبب کارکرد بهتر طرح کلی سامانه شمیم می شود.
برخی از این ایستگاه ها وظیفه انواع کمک کردن به انجام محاسبات اولیه و دقیق را دارند که در اینجا میتوان به برخی از آنها اشاره کرد: ایستگاه های دائمی، ایستگاه های گیرنده های توزیع شده، بخش های مختلف زیرساخت های سخت افزاری، شبکه نیروی انسانی، مدیریت کاربران، نظارت و پشتیبانی از سیستم، نرم افزارهای مدیریت، کاربران نرم افزارهای واسط جهت صدور سند مالکیت. با کمک اینها میتوان حدود ملک در سیستم شمیم به صورت دقیق را تعیین کرد.
از مطالب بالا میتوان نتیجه گرفت که در واقع طرح شمیم درراستای تهیه ی نقشه و بالا بردن دقت سندهای صادره برای املاک هشتگرد کاربرد دارد.
تمامی ارگان ها وسازمانها با اجرایی شدن طرح شمیم می توانند به جهت دقت بالای سیستم با ارتباط با این شبکه ،نقشه ای دقیق تهیه نمایند که دارای دقت مطالعاتی گسترده ای باشد.
بدلیل آنلاین بودن و داشتن سیم کارت روی دستگاههای سیار طرح شمیم ،اطلاعات و مختصات به صورت آنلاین به مرکز فرستاده میشود.
طرح شمیم در شهرستان هشتگرد این مزیت را دارد که در کاداستر میتوان دقیق تر و صحیح تر به تثبیت موقعیت ملک پرداخت و باعث جلوگیری از تداخل و تعارض املاک می شود.
از مزایای دیگر این طرح این است که اگر امکان دسترسی به حد فاصل موقعیت مکانی املاک و پلاکهای ثبتی به دلیل سیل –زلزله –جنگ و.... نداشته باشیم ،میتوان از اطلاعات و مختصات دقیق و مطمئن روش فوق دوباره موقعیت درست املاک را احیاء نموده و از هرگونه تضییع حقی جلوگیری کرد.
چگونگی دسترسی به نتیجه تصحیحات هشتگرد در سامانه شمیم :
بعد از اینکه فایل عکس های هشتگرد برداشته شده و سپس فرستاده شد ، سامانه آغاز به انجام محاسبه می کند و برای بازدید از این محاسبات و نتیجه حاصل از قسمت نوار بالای صفحه و یا ستون سمت چپ وارد قسمت Results خواهید شد.
صفحه ای برایتان باز میشود که دارای نام کاربری است و نتیجه تمام کارهای درخواست شده برایتان را میتوانید از این قسمت مشاهده کنید که بر حسب نیازتان می توانید یکی از این گزینه ها یا همه آنها را انتخاب کنید. پس از آن می توانید بر اساس تاریخ ، محاسبات درخواست داده شده از یک زمان مشخص تا پایان یک تاریخ خاص را انتخاب کنید و بر روی گزینه Show برای مشاهده آن کلیک کنید.