عوامل تاثیرگذار در قیمت گذاری جانمایی پلاک ثبتی

 

جانمایی پلاک ثبتی نیاز به تجربه و دانش بسیار بالایی دارد. در کنار دست مزدهای پایین برای این موضوع، مسئولیت زیادی متوجه کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود. هزینه جانمایی پلاک ثبتی به عوامل زیادی بستگی دارد. عواملی نظیر مساحت و منطقه ثبتی بیشترین تاثیر را بر قیمت دارند. در برخی مناطق ثبتی، اطلاعات ثبتی نظیر کروکی های ثبتی، نقشه های قدیمی و … وجود ندارند یا به سختی بدست می آیند. ممکن است برای جانمایی یک پلاک ثبتی، چندین پلاک مجاور برای اطمینان خاطر پیاده سازی گردند تا به پلاک مورد نظر برسیم. تمامی این عوامل با توجه به زمان سپری شده می تواند در هزینه جانمایی پلاک ثبتی توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی، تاثیرگذار باشد.

موارد متعددی هم وجود دارد که نمی توان یک پلاک ثبتی را جانمایی کرد. یا در برخی مناطق ثبتی مشاهده شده که جابجایی ها و لغزش های ثبتی وجود دارد. خیلی از کارشناسان رسمی امور ثبتی در این مناطق ورود نمی کنند یا با هزینه ها بالا قبول مسئولیت می نمایند. با تمام جهات مورد بحث، حداقل هزینه جانمائی پلاک ثبتی در زمان نگارش این مقاله مبلغ دو میلیون تومان می باشد. تیم کارشناسان رسمی دادگستری با در اختیار داشتن کارشناسان رسمی دادگستری رشته امور ثبتی با تجربه و دانش بسیار بالا، قادر به جانمائی تقریباً تمامی پلاک های ثبتی می باشد.

رویه کاری تیم ما در این خصوص بدینگونه می باشد که متقاضی مستندات ثبتی خود را برای ما ارسال خواهد کرد، کارشناسان ما بدون دریافت هیچ هزینه ای، امکان جانمایی پلاک ثبتی و مدت زمان مورد نیاز را بررسی و به متقاضی اعلام خواند کرد. در صورت تمایل و توافق متقاضی، عملیات جانمایی پلاک ثبتی شروع خواهد شد.

 

نحوه استعلام پلاک ثبتی اصلی و فرعی

 

هر قطعه زمین یا واحد آپارتمانی شامل یک پلاک اصلی، فرعی و پلاک مفروزی می باشد. اولین بار، بعد از اجرائی شدن قانون ثبت از اوایل دهه 30، برای هر شهر اقدامات ثبتی جهت تخصیص پلاک ثبتی شروع گردید. برای شهرها، با توجه به وسعت آنها، به چند بخش ثبتی تقسیم می شدند و برای هر بخش چند پلاک اصلی منظور می شد. پلاک ثبتی اصلی در واقع پلاکی به وسعت چند محله و منطقه امروزی می باشد.

مثلا پلاک اصلی 88 مربوطه به منطقه تهرانپارس می باشد. پلاک اصلی 46 مربوط به منطقه کاظم آباد، 72 اصلی منطقه سعادت آباد و … می باشد. سپس این پلاک های اصلی به قطعات دیگری تقسیم شدند به نام پلاک فرعی. داخل این پلاک های فرعی ممکن بود فردی خانه ویلا ساخته یا آپارتمان سازی بنماید. در صورت ساخت ساختمان چند واحدی، به هر واحد پلاک ثبتی فرعی جدیدی تخصیص می یابد به همراه شماره قطعه و پلاک مفروزی. که پلاک مفروزی درواقع پلاک فرعی زمین مادر می باشد.

 

پلاک ثبتی در کجای سند نوشته شده است؟

 

یکی از مهمترین مندرجات سند مالیکت مشخصات پلاک ثبتی می باشد. در اسناد تک برگ و دفترچه ای این مشخصات به عدد و حروف درج شده است. در اسناد تک برگ علاوه بر درج پلاک اصلی و فرعی و مفروزی بر روی سند، در پشت سند مالکیت نیز به حروف درج شده. در مجموع سند مالکیت شامل مشخصات سجلی مالک، مشخصات کامل ثبتی (پلاک اصلی، فرعی، مفروزی، بخش و قطعه و …)، موقعیت ملک در سامانه کاداستر (در قسمت پائین سمت راست)، شناسه جام (مختصات یو تی ام مرکز ملک که بصورت پشت سرهم (شش رقم مولفه X و هفت رقم بعدی مولفه Y و دو رقم بعدی شماره زون منطقه می باشد)، همین طور در پشت سند مالکیت علاوه بر درج مجدد مشخصات ثبتی، حدود و ثغور (ابعاد و حدود) ملک موصوف نیز درج شده است.

 

رفع تصرف ملک از طریق پلاک ثبتی

 

بطور خلاصه، مشخص کردن موقعیت ملک بر روی نقشه های یو تی ام، یا تصاویر هوایی را جانمایی پلاک ثبتی می گویند. این موضوع زمانی حائز اهمیت می باشد که متقاضی با در دست داشتن تصویر سند مالکیت قدیمی، قصد دارد تا موقعیت ملک خود را پیدا نموده تا در صورتیکه جزو اراضی ملی و موات نباشد، رفع تصرف نموده و بهره برداری نماید.

همیشه این اراضی در محدوده شهری و با ارزش نیستند. این موضوعی هست که کارشناسان بارها و به کرات قبل از درخواست متقاضی به وی گوشزد می کنند. برخی از افراد با یافتن یک بنچاق یا سند شاهنشاهی قدیمی در گنجه پدربزرگشان فکر می کنند زمینی با ارزش نصیبشان شده و ….! این تازه ابتدای راه هست و باید در این مسیر به اندازه کافی پول و زمان هزینه کنید! در ابتدای امر جهت مشخص شدن موضوع برای شخص متقاضی، باید جانمایی پلاک ثبتی صورت پذیرد. بدین منظور باید به یک کارشناس رسمی دادگستری رشته امور ثبتی مراجعه نمائید و ضمن ارائه مستندات، درخواست جانمائی پلاک ثبتی را بدهید.

کارشناس ضمن بررسی موضع و در صورتیکه پلاک فوق قابلیت جانمایی داشته باشد، موقعیت ملک را بر روی نقشه 2000 سازمان نقشه برداری یا عکس ماهواره ای با درج مختصات یو تی ام گوشه ها به متقاضی ابراز می کند. در گام های بعدی و بعد از مشخص شدن موقعیت ملک، در صورتیکه پلاک موصوف جزو اراضی ملی نباشد می توان ضمن مشورت با وکیل متبحر در زمینه املاک، اقدام به طرح دعوی نمود.