لازم است بدانید نقشه برداری ثبتی مزایای بسیاری را در بر دارد که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • اطلاعات منحصربه‌فرد

اولین و مهم‌ترین مزیتی که نقشه‌برداری ثبتی در بر دارد، دریافت اطلاعات منحصربه‌فرد درباره ملک مدنظر است. با استفاده از نقشه برداری ثبتی، می‌توان به ارزیابی اطلاعات پرداخت.

  • هزینه مقرون‌به‌صرفه

از دیگر مزیت‌هایی که می‌خواهیم در این قسمت از مقاله به آن اشاره نماییم، هزینه مقرون‌به‌صرفه نقشه برداری ثبتی است. بسیاری از افراد گمان می‌کنند هزینه این نوع از نقشه‌برداری بالا می‌باشد و به همین خاطر سعی می‌کنند تا به سمت آن نروند و این موضوع سبب می‌گردد تا مشکلات متعددی برایشان به ارمغان آید؛ لذا باید بگوییم نسبت به مزیت‌هایی که این نقشه‌برداری در اختیار دارد، قیمت آن بسیار ناچیز شمرده می‌شود و می‌توان گفت تمامی قشرهای جامعه قادر به دریافت نقشه‌ برداری‌ های ثبتی خواهند بود.

  • عدالت بین مالکان زمین

یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی که نقشه برداری ثبتی به خود اختصاص داده است، می‌توان به عدالت میان مالکان زمین اشاره کرد؛ لذا در نقشه‌ برداری‌ های ثبتی می‌توان به ایجاد نظام مالیاتی پرداخت و در نهایت یک عدالتی را برپا نمود.

  • کمک به فعالیت‌های زیست‌ محیطی

از دیگر نکاتی که می‌بایست آن را موردتوجهتان قرار دهید، کمک به فعالیت‌های زیست‌محیطی در اثر نقشه برداری ثبتی می‌باشد. همه ما می‌دانیم که در نقشه‌ های ثبتی موارد مهمی ذکر می‌شود و دارای اطلاعات منحصربه‌فردی خواهد بود. به همین خاطر، سازمان‌های دولتی همواره سعی می‌کنند تا تمامی نقشه‌ های ثبتی را نگهداری کرده و از اطلاعات آن‌ها حفاظت کنند.

بسیاری از افراد ممکن است با خود بپرسند نگه‌داشتن نقشه‌ های ثبتی چه کمکی خواهد کرد؟ در پاسخ به چنین سؤالاتی باید بگوییم با استفاده از این نوع نقشه‌ها می‌توان اطلاعات منحصربه‌فردی را همچون ارزیابی ارزش ملک، موقعیت ملک، مالکیت اراضی و… را در اختیار نهادهای مختلفی همچون اداری و قضایی ارائه نمود.

  • جلوگیری از کلاهبرداری

همان‌طور که می‌دانید، امروزه کلاهبرداری به‌شدت رواج یافته است و افرادی که ناآگاه باشند، اموالشان توسط کلاهبردارها از دست خواهد رفت. اولین اقدامی که افراد می‌توانند به انجام آن بپردازند و خیال خود را از تمامی بابت‌ها راحت نمایند، دریافت نقشه برداری ثبتی از ملک خود می‌باشد. با این اقدام، از کلاهبرداری‌ها تا حد بسیار زیادی جلوگیری شده و دارایی‌های افراد از دست نخواهد رفت. علاوه بر این موضوع، بعضی از دعاوی ملکی را می‌توان با استفاده از نقشه‌ های ثبتی برطرف نمود.

 

هزینه نقشه برداری ثبتی

 

اگر می‌خواهید یک نقشه ثبتی دریافت نمایید و از مزیت‌های متعدد آن بهره‌مند گردید، می‌بایست در ابتدا با هزینه انجام آن آشنا باشید؛ لذا باید بگوییم نمی‌توان هزینه مشخصی را برای انجام نقشه برداری ثبتی ذکر کرد، زیرا هزینه نهایی این نوع نقشه‌برداری به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

  • نوع نقشه

نقشه‌برداری ثبتی همانند دیگر نقشه‌ برداری‌ها، دارای انواع متفاوتی می‌باشد که مشتریان می‌بایست باتوجه‌به نوع نیازشان یکی از آن‌ها را انتخاب نمایند.

  • حجم نقشه

برخی از ملک‌ها دارای حجم بسیاری هستند و این امر موجب می‌شود تا حجم نقشه افزایش یابد. لازم است بدانید هر مقدار حجم یک نقشه بیش‌تر باشد، قطعاً هزینه آن افزایش خواهد یافت و افراد می‌بایست هزینه بیش‌تری را برای دریافت این نقشه متحمل شوند.

  • به‌روزرسانی نقشه

یکی از موضوعاتی که افراد از آن آگاه نیستند، به‌روزرسانی نقشه‌ های ثبتی و حدنگاری است. باید توجه داشته باشید 5 درصد از هزینه نهایی نقشه‌های ثبتی، می‌بایست به‌طور سالانه پرداخت شود تا نقشه به‌خوبی به‌روزرسانی گردد. به‌روزرسانی نقشه‌ها امری واجب و ضروری تلقی می‌شود و به‌هیچ‌وجه نباید آن را پشت‌گوش انداخت.

  • دستمزد نقشه‌ بردار

همان گونه که می‌دانید، امروزه نقشه‌بردارهای متبحری در کشور عزیزمان به فعالیت می‌پردازند و نیاز مخاطبانشان را برطرف می‌سازند. هر یک از نقشه‌ بردارها برای نقشه‌هایی که ایجاد می‌کنند، دستمزد مشخصی را اعلام می‌نمایند که این دستمزد می‌تواند عامل تأثیرگذاری در قیمت نهایی نقشه‌ها نیز باشد.

 

برای این که بتوانیم مرزهای ملک‌ها را مشخص نماییم می‌بایست از چه نقشه‌ای استفاده کنیم؟

 

بسیاری از افراد گمان می‌کنند با استفاده از نقشه‌ های ثبتی می‌توان مرزهای ملک را مشخص نمود، اما باید بگوییم این گمان کاملاً نادرست است. برای این که بتوان مرزهای ملک‌ها را به‌خوبی در نقشه مشخص نمود، می‌توان از نقشه‌های حدنگاری استفاده نمود. این نقشه‌ها مالکیت و مرزهای املاک را مشخص می‌کند و افراد می‌توانند به‌راحتی از آن استفاده نمایند.

 

تعریف نقشه‌ برداری ثبتی

 

یکی از انواع نقشه‌‌برداری‌های کاربردی، نقشه‌ برداری ثبتی است که محل و موقعیت اراضی و مساحت املاک مختلف را تعیین می‌کند. افرادی که اقدام به نقشه‌‌برداری ثبتی املاک خود می‌کنند، نقشه ثبتی را عموما برای ارگان‌های مختلفی مانند شهرداری و اداره ثبت‌اسناد می‌خواهند.

نکته‌ ای که درمورد نقشه‌برداری ثبتی وجود دارد این است که انجام فرایند نقشه‌برداری باید توسط متخصصان این حوزه انجام بگیرد و به دلیل این ‌که نقشه‌های ثبتی ارزش حقوقی دارند باید از  کارشناسان دادگستری آن‌ها را تهیه کرد.

برای انجام نقشه‌ برداری ثبتی،مهندس نقشه‌ بردار با استفاده از دوربین‌های تخصصی که دقت و کیفیت بالایی دارند، از محل موردنظر عکس‌برداری می‌کند همچنین، از نرم‌افزار‌های مختلف، کارتوگرافی و عکس‌های ماهواره‌ای و غیره در نقشه‌ برداری ثبتی استفاده می‌شود.

 

اهداف و کاربرد‌‌ های نقشه‌‌ برداری ثبتی

 

امروزه نقشه‌برداری گسترش زیادی یافته است و برای موارد مختلفی نقشه‌برداری صورت می‌گیرد‌. نقشه‌برداری انواع مختلفی دارد که هرکدام موارد استفاده خاصی دارند. یکی از انواع نقشه‌‌برداری‌ها که اهمیت زیادی دارد، نقشه‌برداری ثبتی است‌. نقشه‌ برداری ثبتی اهداف و کاربرد‌های زیادی دارد که عبارت‌اند از:

  • نقشه‌برداری ثبتی برای مواردی که به دریافت و اصلاح اسناد ملکی و سند تک‌برگ نیاز است، کاربرد دارد.
  • اندازه‌گیری املاک و تعیین مساحت آن‌ها با استفاده از نقشه‌برداری ثبتی انجام می‌شود.
  • برای تفکیک اسناد و اراضی به نقشه‌برداری ثبتی نیاز است.
  • برای جانمایی ملک و پلاک ثبتی از نقشه‌برداری ثبتی استفاده می‌کنند.
  • درصورتی‌که اسناد قدیمی به نام شخصی باشد که فوت کرده، وراث می‌توانند از طریق کارشناسان دادگستری که در حوزه نقشه‌ برداری ثبتی فعالیت دارند، مشکل خود را برطرف کنند.