کاربردهای حقوقی تهیه نقشه utm

 

کاربرد نقشه یو تی ام برای شهرداری

 

شهرداری در زمینه های مختلف به نقشه های یو تی ام املاک نیاز دارد. از جمله این نیازها صدور جواز ساخت است که به نقشه های با مقیاس ۱:۵۰۰ نیاز دارد.

در این نقشه ها علاوه بر عرصه حمل تا شعاع ۵۰ متری، ملک از هر طرف نیز باید برداشت شود به این صورت که املاک مجاور و معابر نیز برداشت می شود. جهت تهیه نقشه برداری ملک برای شهرداری و تفکیک عرصه و اعیان می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

کاربردهای حقوقی نقشه utm

در ادامه به چند مورد از کاربردهای ثانویه این نقشه ها می پردازیم.

 

جهت ماده ۱۲ یا قانون زمین شهری

به صورت مختصر بگویم، طبق قانون زمین شهرسازی، اگر تاریخ ساخت ملک قبل از سال ۱۳۵۰ باشد، در این صورت زمین از مواد خارج شده و مالکیت آن بر عهده صاحب زمین است.

دراین حالت نیاز به تفسیر عکسهای هوایی قبل از تاریخ مشخص شده می باشد اما علاوه بر این برای جانمایی ملک بر روی عکسهای هوایی و ارائه مدارک کافی، نیاز به نقشه یوتی ام می باشد. پس می توان گفت یکی از کاربردهای نقشه utm در خصوص ماده ۱۲ می باشد.

ماده ۵۶ و قانون منابع ملی

در مورد زمین های مربوط به منابع طبیعی و نحوه پس گرفتن آن (نحوه پس گرفتن زمین از منابع طبیعی) قبلا صحبت کردیم. همچنین موارد مورد نیاز آن در تفسیر عکس هوایی را شرح داده ایم لازم به ذکر است که همانند مورد بالا این مورد نیز نیاز به نقشه ای با سیستم مختصات یو تی ام جهت پیاده کردن عرصه مورد نظر بر روی عکس هوایی دهه ۳۰ و ۴۰ می باشد تا بتوان دقیق‌ ترین تفسیر و تعیین متراژ میزان منابع طبیعی و کشاورزی بودن زمین را مشخص کرد.

 

دیگر کاربرد های نقشه utm

اگر بخواهیم در مورد کاربردهای نقشه یو تی ام صحبت کنم شاید قابل شمارش نباشد در تمام پروژه های ایران چه پروژه‌های عمرانی مانند راهسازی ، تحقیقاتی ، کاداستر و … نقشه هایی در سیستم مختصات یو تی ام نیاز است.

اما از دیگر کاربردهای نقشه یو تی ام می توان جهت ارائه به ارگان‌های مختلفی مانند جهت صدور مجوز گردشگری به سازمان گردشگری و دیگر ارگان های مختلف و اموری همچون کارشناسی ارزیابی ملک را نام برد. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال در خصوص نقشه کادر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لازم به ذکر است که به خاطر داشته باشید که کاربرد این نقشه ها بیشتر از موردهای گفته شده در این مقاله است.

 

مختصات نقشه utm  یو تی ام

مختصات یو تی ام یک مختصات جهانی است که از دو محور طول جغرافیایی یا X و عرض جغرافیایی یا Y و یک زون بهره می گیرد در مختصات یو تی ام کره زمین به 60 زون و هر زون 6 درجه را در بر می گیرد. ایران در زون 39،40،41 قرار دارد و برای اینکه بهتر متوجه این موضوع شوید، یک مثال ساده می زنیم. فرض کنید که یک شی را در یک مکان قرار دارد و می خواهید مختصات محل را تعریف نمایید موقعیت قرار گیری در محور طول و عرض، نشان دهنده موقعیت مکانی شی مورد نظر خواهد بود.

 

عوامل تاثیر گذار بر هزینه نقشه یو تی ام

هزینه نقشه یو تی ام با توجه به فرمت مورد نیاز سازمان مربوطه متغییر است و علاوه بر آن به عوامل مختلفی بستگی خواهد داشت از جمله: شکل هندسی ملک، متراژ، شرایط دسترسی به ملک، کاربری ملک، تعداد نقاط برداشتی از ملک، شرایط آب و هوایی منطقه، پوشش گیاهی، میزان و نوع تجهیزات مورد نیاز، پوشش اینترنت، کارتوگرافی و پلات نقشه، فرمت نقشه، درج پلاک ثبتی ملک و همسایگان آن، جانمایی نقشه یو تی ام روی نقشه 1:2000، نحوه دید و استقرار دوربین و… می توان اشاره کرد. لازم به ذکر است جهت یافتن آدرس از روی پلاک ثبتی می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

نقشه یو تی ام توسط چه افرادی انجام می شود؟ تهیه نقشه یو تی ام توسط متخصصین حوزه نقشه برداری که اطلاعات کاملی درباره امور ثبتی و نقشه برداری دارند، انجام می شود و بر اساس داده ها و خواسته های مورد نیاز سازمان های مختلف همچون شهرداری، ثبت اسناد و… تهیه نقشه صورت می گیرد. نقشه یو تی ام تهیه شده حتما باید ممهور به مهر و امضای کارشناسان قرار گیرد، در غیر این صورت هیچ تاییدیه قانونی و اجرایی برای سازمان های مزبور نخواهد داشت.

پونزکارشناسانی که صلاحیت تهیه نقشه یو تی ام دارند عبارتند از:

  1. کارشناس رسمی نقشه برداری نظام مهندسی.
  2. کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی.
  3. کارسناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری.
  4. مهندسین نقشه بردار دارای مجوز نظام کاردانی.

کارشناس نقشه برداری و امور ثبتی زیر نظر کانون کارشناسان رسمی دادگستری فعالیت می کند. مرجع تایید کننده صلاحیت کارشناسان نقشه برداری، سازمان نظام مهندسی کشور و سازمان نظام کاردان های نقشه برداری است.

 

تهیه نقشه یو تی ام utm و سند تک برگ بر اساس ماده 147 و 148

بر طبق این قانون، کسانی که به خاطر موانع قانونی امکان صدور سند برای ملکی که مدتها مورد تصرف شان است نداشتند، حال می توانند با این قانون اقدام به دریافت سند کنند. این دو مواد به منظور جلوگیری از افرادی در جامعه است که بدون رعایت مقررات و بدون اجازه از مالک و یا مالکان اراضی به تصرف املاک و بهره برداری از آنها برای خود اقدام کرده‌اند تصویب شده است. این روزها سخنان زیادی در مورد نقشه یو تی ام UTM و ماده ۱۴۷ و ۱۴۸ و سند های تک برگ گفته می شود.

یکی از عمده مسائل کاربرد نقشه یو تی ام تهیه سند تک برگ برای زمین هایی که جز ماده ۱۴۷ یا ماده ۱۴۸ می باشد است. برای تهیه سند برای زمین هایی که تا به حال سندی دریافت نموده اند نیاز به تهیه نقشه یو تی ام است. البته لازم به ذکر است هدف از تهیه نقشه یو تی ام فقط مواردی چون تهیه سند تک برگ نیست.

در این نقشه که معمولاً با مقیاس ۱:۱۰۰۰ و ۱:۲۰۰۰ تهیه می شود عرصه زمین یا ملک مورد نظر در سیستم مختصات utm برداشت شده و ترسیم می گردد و در نهایت با تایید کارشناس امور ثبتی و نقشه برداری اقدام به ثبت درخواست سند می شود.