ترازیابی در نقشه‌ برداری زمین

 

ترازیابی در نقشه‌ برداری اهمیت زیادی برای نقشه‌ برداری یک زمین ملکی دارد. ترازیابی به معنای به دست آوردن اختلاف ارتفاع نقاط مختلف زمین از یک نقطه مشخص است. با این‌کار می‌توان اختلاف‌ ها را به دست آورده و برای ساخت‌ وساز چاره‌ای اندیشید. در نقشه‌برداری زمین، مهندسی عمران و ساخت‌ وساز از ترازیابی استفاده می‌شود. یک مهندس نقشه‌ بردار باید یک نقطه از زمین را به طور ثابت در نظر گرفته و نقاط مختلف قسمت‌ های دیگر را با نقطه اولیه مقایسه کند. این کار باید با مهارت و تجربه بالایی انجام شود. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی درباره ترازیابی در نقشه‌ برداری برای شما ارائه نماییم.

 

انواع ترازیابی

 

ترازیابی انواع مختلفی دارند که می‌توان به ترازیابی استادیمتری، ترازیابی مستقیم، فشارسنجی و مثلثاتی اشاره کرد. چهارنوع ترازیابی با هزینه های متفاوت و دستگاه‌ های گوناگونی انجام می‌ شوند. مهندسانی که در این زمینه مهارت دارند انواع ترازیابی را باتوجه به شرایط زمین به کار برده و بهترین ارزیابی در نقشه برداری را انجام می‌ دهند. استفاده از ابزارهایی که دقت بالایی دارند برای ترازیابی اهمیت زیادی دارند. باید یک مهندس بتواند بهترین تجهیزات را انتخاب کرده و برای این کار برگزیند. هریک از این ترازیابی‌ ها با شرایط مختلفی در نظر گرفته می‌شوند.

 

ترازیابی مستقیم

 

یکی از متداول‌ ترین نوع ترازیابی که کاربرد زیادی در نقشه‌ برداری دارد ترازیابی مستقیم است. در این نوع ترازیابی از ابزارهای مخصوصی مانند دوربین ترازیاب استفاده می‌شود. با استفاده از دوربین ترازیاب می توان اندازه‌ گیری نقاط مختلف زمین را به صورت مستقیم به دست آورد. هزینه ترازیابی مستقیم نیز نسبت به دیگر ترازیابی‌ ها کمتر بوده به همین دلیل بیشتر از آن استفاده می کنند. دقت ترازیابی مستقیم بسیار بالا است. هر شخص با توجه به نیاز خود باید از انواع مدل های ترازیابی مستقیم استفاده نماید. ترازیابی مستقیم شامل ترازیابی ساده، مقاطع، دقیق، تفاضلی و شناور است. هر یک از این‌ نمونه‌ ها برای زمین‌ های مختلف و باتوجه به شرایط کاربردهای خاصی دارند.

 

کاربرد ترازیابی مستقیم

 

از کاربردهای ترازیابی مستقیم می‌ توان به ترازیابی راه‌ های مواصلاتی اشاره کرد. اگر بخواهیم خطوط انتقال نیرو را درست کنیم این روش بسیار مناسب بوده و برای تهیه مقاطع و تراز و مسیر رودخانه‌ ها نیز از ترازیابی مستقیم استفاده می‌ کنند. برای نقاط مبنایی و کنترل زمینی نیز ترازیابی مستقیم یکی از روش‌ های مناسب و مورد توجه به نقشه برداران است. باتوجه به این گفته‌ ها می‌ توان گفت که ترازیابی مستقیم استفاده زیادی در ساخت‌ و ساز مکان‌ های گوناگون دارد. نقشه‌ برداری هم از دیگر مواردی است که برای ساخت‌ و ساز اهمیت دارد.

 

ترازیابی مثلثاتی

 

برای به دست آوردن اختلاف ارتفاع نقاط مختلف زمین در ترازیابی مثلثاتی باید فاصله افقی و زوایای قائم را به شکل بسیار دقیق اندازه‌گیری کرد. روابط ریاضی در این ترازنامه اهمیت زیادی دارد. باید بتوانید روابط مثلثاتی را به طور دقیق به دست آورده و اختلاف ارتفاع‌ های زمین را محاسبه کرد. دقت ترازیابی مثلثاتی بیشتر از ترازیابی درجه یک بوده و قیمت مناسبی دارد.

ابزارهایی که در ترازیابی مثلثاتی مورد استفاده قرار می‌ گیرند شامل تئودولیت هایی رقومی توتال استیشن هستند. این ابزارها دقت بالایی داشته و می‌توان با استفاده از آن‌ ها در زمان کوتاهی ترازیابی را انجام داد. زمانی که شما از یک مجموعه متخصص کمک بگیرید برای شما مشخص می‌ شود که باید از چه نوع ترازیابی در نقشه‌ برداری استفاده نمایید که این هم از نظر هزینه به نفع شماست و هم در زمان شما صرفه‌ جویی می‌ شود.

 

ترازیابی استادیمتری

 

یکی دیگر از انواع ترازیابی‌ در نقشه برداری ها، ترازیابی استادیمتری است. این نوع ترازیابی شبیه به ترازیابی مثلثاتی است. تنها تفاوت آن قوانین تاکئومتری بوده که در این ترازیابی کمی ارتقا پیدا کرده است. این قوانین مربوط به تعیین ارتفاع نقاط مختلف زمین است. برای زمین‌ هایی که به شکل تپه هستند این نوع ترازیابی مناسب‌ تر است. دقت زیاد ترازیابی استادیمتری باعث میشود که زمین‌ های تپه مانند با سرعت بالاتر ارزیابی شوند. این نوع ترازیابی برای مکان‌ هایی که در اطراف شهر‌ها هستند بسیار مناسب است. در نقشه‌برداری شهری استفاده از ابزارهای مناسب برای به دست آوردن اطلاعات زمین ضروری است.

 

ترازیابی فشار سنجی

 

یکی دیگر از انواع ترازیابی در نقشه‌ برداری، ترازیابی فشارسنجی است. برای دست آوردن اختلاف ارتفاع نقاط زمین در این نوع ترازیابی از فشارسنج استفاده می‌شود تا اختلاف ارتفاع بین دو نقطه را با سرعت بالاتر به دست آورد. این نوع ترازیابی دقت کمتری نسبت به ترازیابی‌ های قبلی داشته و به همین دلیل مهندسان عمران از آن کمتر استفاده می‌کنند. از آنجایی که دقت این نوع ترازیابی کم است از آن برا زمین‌ هایی که سطح بسیار صافی دارند استفاده می‌کنند.

 

برای ترازیابی در نقشه برداری باید چگونه عمل کرد؟

 

برای اینکه بتوانید جهت نقشه برداری شهری یا روستایی در زمین خود یک ترازیابی دقیق انجام دهید ابتدا باید یک شرکت معتبر را برای این کار را انتخاب نمایید. مهندسان بسیار زیادی هستند که انواع ترازیابی در زمین‌ های گوناگون انجام می‌دهند. اما تجربه و مهارت در این کار حرف اول را می‌زند. علاوه بر ارزیابی، امور دیگری مانند اراضی موات هم توسط مجموعه‌های مختلف انجام می‌شود. برای ترازیابی در نقشه‌برداری باید از یک مجموعه با سابقه و معتبر استفاده کنید تا بتوانید ترازیابی را در زمین خود بسیار دقیق انجام دهید. مجموعه شاخص یو تی ام با تجربه‌ای که در سال اخیر به دست آورده است این کار را با دقت بسیار بالا انجام می‌دهد.

می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید تا ترازیابی نقشه‌ برداری زمین شما را با سرعت بالا و هزینه بسیار مناسبی انجام دهند. نقشه بلوکی هم نیاز به دقت بالایی داشته که توسط تیم نقشه برداری شاخص یو تی ام انجام خواهد شد. اگر می‌خواهید از یک مجموعه مناسب بهره ببرید با مجموعه ما تماس بگیرید. کارشناسان ما اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.

 

سخن پایانی

 

با توجه به گفته‌ های بالا ارزیابی در نقشه‌ برداری اهمیت بسیار زیادی برای زمین‌ های ملکی و ساخت‌ وساز قسمت‌ های گوناگون دارد. برای اینکه بتوان اختلاف ارتفاع نقاط مختلف یک زمین را نسبت به یک نقطه ثابت به طور دقیق اندازه‌ گیری کنید باید از روش‌ های مختلف ارزیابی در نقشه‌ برداری استفاده کرد.

این کار حتما باید توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود. استفاده از ابزارهای مناسب باعث می‌ شود که دقت کار بالا رفته و ارزیابی در نقشه‌ برداری با سرعت بسیار بالا انجام گیرد. اگر می‌ خواهید این کار را با هزینه‌ های مناسب و دقت بالایی انجام دهید حتما از طریق مجموعه ما اقدام نمایید. کارشناسان ما تجربه کافی در این زمینه داشته درنتیجه در وقت و هزینه شما صرفه‌جویی بسیار زیادی خواهد شد.